fredag, januar 07, 2011

GODT NYTT ÅR 2011

Kjære bloggvenner, så er vi i gang igjen. Vi koste oss på juletoget til Stavanger. Halvveis mellom Kristiansand og Stavanger sto Arvid med på en perrong. Han hadde Solveigs lefser med til oss, som vi koste oss med til formiddagskaffen.
I Stavanger feiret vi Håkons 17 årsdag med ”hele” slekta Julaften ble feiret etter gammel Kvebækoppskrift. Alle dukket opp i sitt nattøy før klokken var 08.00, men julesanger på høytaleren, og med tent juletre, varme på peisen, småkaker og smågodt på bordet, og enn forhåndsgave til de minste (for å dempe forventningen). Julegrøt med mandel litt ut på dagen, og så dro liten og stor til Julegudstjeneste i IMMI kirken og med julemiddag etter klokken 17.00. Hege leste juleevangeliet, og så kom ”pinnakjøt” på bordet. Vi ribbefantastene er nå på glid mot pinnekjøtt, for mer velsmakende mat finnes knapt. 1.dag kjørte Anne Kristin mor og meg til en stappfull domkirke. Vi ble sittende på den gale siden av de digre pilarene, fullt påkledd og med votter på hendene. Vi hørte alt, men så ingen ting. Likevel angret vi ikke et sekund på at vi gikk nettopp dit. Oppholdet i Stavanger ble kort denne gang.
Vi fløy hjem 2. Dag. Reidun syns det er en behagelig måte å forflytte seg på. Ekstra deilig var det å bli hentet på stasjonen av Tore, Reiduns bror. Jeg med mine forflytningsproblemer har heller ikke noe i mot å bli transportert like fram til inngangsdøra.
3.dag jul kom familien Løvold Kvebæk på sin årlige visitt, og det er alltid en ”höydare. På kvelden må alle på årets tradisjonelle julefest i kirken. Tradisjonell og tradisjonell fru Blom. Lederne, Sigurd og Øyvind kom utkledd for skitur, med ski, staver og ryggsekk. Og de ungguttene fikk raskt stemningen til å stige. De mente at de burde ha scenespotter, men det kostet kr. 3,500 å leie. Gutta fikk pruta prisen ned til kr. 2.000,- og betalte utgiften fra egen lommebok. Hvor ellers ser vi slikt? Lillehammergjengen er spesialister på hygge og kos, og vi starter tidlig med fyr på peisen og filosofiske samtaler. Jeg elsker disse stundene. Men denne gang ville guttene tidlig hjem til kameratene sine og slalomturer i Hafjellbakkene.
Den 30. Desember ble Hans Jørgen Holm begravet fra Elverum kirke. Om han skriver jeg en bloggartikkel senere. Men Synnøve Johnsen, en av våre nærmeste venner, hadde syttiårsjubileum i de ærverdige salene på Diakonhjemmet den samme aften. Det ble en stor fest preget av glade gjensyn med gamle venner og bekjente.
Nyttårsaften ble feiret med to ektepar på vår alder. Det ble en stille og koselig kveld, kun forstyrret av naboer som ikke kunne vente med sine raketter. Men da vi kom hjem ca 23.30 braket det etter hvert løs et fantastisk lysshov . Jeg kan likevel ikke holde tilbake min smerte over sløseriet. Men å stå fram med det gjør meg vel til en gammel, grinete gubbe som vil ta gleden fra hvermann.
Det har snødd en del i januar. Kaldt har det også vært, så nå er naturen vakrere enn den kan bli.
Godt nytt år!

3 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Godt Nytår! Og tak for opdateringen, det lyder som en dejlig men travl højtid. Jeg tror faktisk, at mange deler dine følelser om fyrværkeriet. Selv har jeg købt en stor raket i mit liv. Den var flot, men det rækker. Det er forurening og pengespild.

Tro Håb og Kærlighed sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
David Kvebæk sa...

Tusen takkk for dobbeltreplikken. Også jeg vil ønske deg og alle dine et godt nytt år. Jeg er stadig innom bloggen din og gleder meg særlig over de mange fine fotografiene. Du er dyktig. Og det kan man jo forstå av rekken av faste "følgere".