fredag, februar 05, 2010

KRISTINA – EN GLOBETROTTER

Hun er uten tvil det modigste medlem av klanen, og så har hun andre gode egenskaper: Hun er målrettet og handlingssterk.
I dag lander hun på Gardermoen kl. 16,15 – brun som en mulatt med langt, lyst bølgete hår og med en liten sekk på ryggen. Ved utgangen vil bestemor stå og smile med en liten blomsterbukett og et norsk flagg. Det skal være en overraskelse. Det har alltid vært en spesiell kontakt mellom bestemor og Kristina.
Det er tre måneder siden hun og reisekameraten Astrid startet ”Kloden rundt”-turen her fra ”Vertshuset De Gamles Gleder”. Med sine friske blogger har de holt oss løpende underrettet om reiseruta og alle de merkeligste hendelsene. De har bodd i suiter og i hytter av palmeblad. De har vært på haisafari og tilbrakt flere døgn om bord i seilebåt. De har gått til fots flere kilometer gjennom jungelen for å kjøpe mat i nærmeste butikk, og stått ansikt til ansikt med kjente filmstjerner. De har gjort seg kjent i de store byene, men har likt seg aller best på de lange hvite strendene, med bading i skumhvite dønninger.
Etter mange dager på kryss og tvers i Thailand kjørte de til Bangkok med buss. Det nærmet seg slutten på turen. De praiet en drosje og ba han kjøre dem til et godt hotell. Men da de kom fram ble de forskrekket og sa til den smilende sjåføren: Dette strøket er ikke noe for oss. Kjør oss til et bedre hotell. Hva kan dere betale? De hadde holt et nøktern budsjett og nå ville de bo litt godt de siste døgnene, og oppga en pris. Sjåføren ble himmelfallen og sa: Da kan dere få et femstjernes hotell. Og han kjørte dem til et av byens beste hoteller. Jentene betalte ham og plusset på godt med tips.
De bestilte en executiv suite med to soverom og levde som prinsesser til de fløy fra Bangkok i går.
Budsjettet holt! Da de sluttet på Framnes Videregående skole i fjor vår, skaffet de seg jobber omtrent fra første dag. De spinket og sparte og snart hadde de nådd sitt budstjettmål for turen. De har vist seg som suverene økonomer hele tiden.
Ikke før hun er kommet hjem til Åkreham så er hun i gang med neste prosjekt som er å prøve å komme i gang med fysioterpiutdanning i Schotland.
Kristina er 19 år og vakker. Men viktigere enn skjønnheten er hennes sterkt utviklete evne til å sette seg mål, hennes store beslutningsevne og ressurser til å gå mot målet. Sett med mine øyne er hun et ”myndiggjort” menneske. Jeg er stolt av henne og meget glad i henne. Nå gleder jeg meg til å snakke med henne i konfirmasjonen til lillesøster, som er dagen etter storesøster har termin og skal føde mitt andre oldebarn. Det blir visst en gutt, sier de som kan se inn i fosterrommet. Lykkelige lille mann som får Kristina til tante.

2 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sa...

og lykkelige bedstefar, som ser de stolte og gode børn og unge vokse i sin familie! Hvor dejlig en tur, de har haft de to venner, og hvor dejligt, at de har mennesker, som deler glæden over, hvad de har oplevet. Hils til bedstemoren

David Kvebæk sa...

Takk kjære Charlotte. Kanskje er jeg litt påvirket av din jublende glede over mann, barn, søster og gode venner. Familien betyr mye for meg. Bestemor tok flytoget til Gardermoen for å ønske Kristina velkommen hjem, med vakre blomster og det norske flagget. De fikk en herlig time sammen før Kristina fløy vider til Karmøy.