onsdag, september 29, 2010

BE FOR BARNA

Jeg har funnet stor glede i å be for barn. Ikke bare for våre. Vi har tre barn og tre svigerbarn, elleve barnebarn, to svigerbarnebarn og to oldebarn. Og vi har en lagt rekke andre barn vi ber for hver dag. Noen har vi blitt bedt om å be for. Andre har vi selv funnet ut at vi ønsker å be for, og det er flere enn tjue. Det blir ei lang liste hvis vi skal nevne navnene på den alle hver dag. I tillegg har vi et spesielt barn vi kaller ukens bønnebarn. Det er det vi har bilde av i Andreasskapet.
Denne uken er det selveste Andreas, gutten som hjalp oss i gang med denne spesielle morgenbønnen. Jeg skrev til hans mor her om dagen: ”Jeg blir så glad når jeg ber for Andreas. Jeg føler at Gud lytter ekstra nøye når jeg nevner hans navn”.
Er det nødvendig å ramse opp alle disse navnene? Gud vet godt hvem du tenker på? Ja visst, ja visst. Men forbønn er da ikke bare å bære et barn eller en voksen fram for Gud, det er like meget å bevisstgjøre for seg selv dette barnet slik at Guds Ånd kan rydde opp inne i meg og mitt forhold til den jeg ber for. Det blir på en måte å danne et positivt bilde av barnet på, slik at når jeg møter det, er det godhet jeg signaliserer.
Jeg har hatt en drøm om en vekkelse blant eldre mennesker. En vekkelse som går utpå at vi skal be for barna hver dag. Blant våre er det også barn som ikke har andre forbedere enn oss. Våre menigheter er fylt opp av eldre mennesker som ikke har spesielt andre oppgaver enn å møte fram til gudstjenester. Alle disse ønsker jeg å oppfordre til å lage lister av navn på barn de gjerne ville be for. Jeg er ikke i minste tvil om at dette vil få enorm betydning. Ikke bare for barna selv, men også for barnearbeidet i menigheten.
Andreaskonseptet er ment som en hjelp til dette.

3 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Det er så smukt og rigtigt - og det vil ske! Og snart skal mit Andreasskab tages i brug. Vi venter vort første barnebarn til november!

David Kvebæk sa...

Takk Charlotte.
Gled deg! Det blir fint å bli bestemor. Men Andreasskapet kan også brukes til egne barn, svigerbarn og andres barn som trenger forbønn. Vi synes det er storartet med våre to oldebar. I helgen hadde vi besøk av to barnebarn som underholt oss med klaver- og klarienttmusikk, og mye annet.

Tro Håb og Kærlighed sa...

Ja, det er sandt nok, og jeg glæder mig også over de børn, som nevøer og niece har. Men forbønnen er ikke kommet i Andreas-skabet endnu, det bliver nok først efter mit barnebarns fødsel!