mandag, mars 19, 2012

Forstått naboskap

Det er helt sant. Naboene passer på oss.
En dame som bor i høyblokka , den på andre siden av Gardermobanen, har fortalt oss at pipebeslaget vårt står i ferd med å blåse ned. Vanligvis har det vært år gode naboer gjennom mer enn tjue år som passer på dette. Men nå er Gullborg død og Arvid har mer enn nok med sorgen som velter fram når han er minst forberedet.
Vi har snakker med Feierkontoret i kommunen, men de tar ikke på se slike oppgaver. Før gjorde de mannlige feierne oss slike tjenester med et smil. Men nå, som vi ikke ser mannlige feiere lenger er servicesmilet borte.
I dag hendte det noe gledelig. Reidun var ute for å henge opp tøy til tørk, da roper den nye naboen på henne og gjør henne oppmerksom på hva som er i ferd med å skje der oppe på pipa. Reidun forteller at hun kjenner til dette, men at det har vært vanskelig å få noen til å reparere skaden. ”Ikke noe problem frue. Jeg skal gå opp på taket og fikse det jeg. Vi lager så mye bråk og problemer, at noe bør vi gjøre som takk for tålmodigheten deres.”
Mannen er i prinsippet ikke naboen vår. Han har kjøpt naboeiendommen, pusser helt opp det gamle huset og bygger et splitter nytt. Når alt er ferdig så legges begge husene ut for salg, og vi får to helt nye naboer.
Hverdagen vår blir nok helt annerledes etter dette. Vi er spendte på om det er barnefamilier som flytter inn. Det ville i så fall vært veldig hyggelig, for vi savner barns utfoldelse. Våre barnebarn har benyttet hagen vår noen spredte sommerdager. Men deres sommerhverdag er ellers helt andre steder. Huska, som vi hang opp i furua har vi byttet tau på en gang i løpet av tjue år. Den henger stile, rett ned, hele året. Men når vi får besøk av de minste blir det fart i ”føysa”, og skrik og hyl.
Nå er nesten all snøen smeltet, og det er faktisk mulig å finne nytt liv på greiner og i den svarte mulden. Det er en rystende presis beskrivelse når vi sier ”nytt liv av daude gror”. Nå er det vår, den bærer en helt ny sommer i sitt fang. Min kollega og gode venn, Harald, har alt bestilt bord på terrassen for årets første formiddagskaffe ute.

1 kommentar:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Til lykke med godt naboskab - lad os håbe, der kommer flere!