tirsdag, desember 15, 2009

GOD JUL

Takk gode Gud for alle dine
gode gaver. Takk for salmen
i hyrdenatten. Takk for Maria
og Josef, for gjeterne og de
vise menn som sammen med
dyrene i stallen dannet en ring
av trygghet rundt krybben og det lille barnet. Takk for guttens oppvekst, hans visdom og godhet, og for hans død og oppstandelse. Takk for jordens mange millioner som har hatt sin tro og sitt håp festet til ham. Takk at Reidun og jeg møtte ham da vi var ganske unge, og har fått tjene Ham med våre gaver like til denne julen.
Herre, fyll alle som leser vår julehilsen med glede og takknemlighet. La alle våre venner forstå at vi har følt oss båret inn i din favn gjennom deres bønner, og at du har vært vår trøst, vår glede og sundheten i kropp og sjel.
Takk gode Gud for den store skaren av barn, svigerbarn, barnebarn, svigerbarnebarn og oldebarn du i kjærlighet har gitt oss som en skatt med funklende juveler. Ingen ting kan måles opp mot dette.
Herre, la julen i år, og det nye året, kalle oss til fornuft så vi bruker dine gaver rett og tar godt vare på den kloden du har latt oss få bo på. Din er æren i all evighet! Gloria in exelcis deo.

4 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Amen - Guds fred og alt godt til jer kære to og alle jeres!

Anonym sa...

Tømmerfløter i Glomma, elektriker og prest! Aldri hadde jeg kunnet tenke meg en mer uvanlig kombinasjon av yrker.

Men kunst og psykologi kan kanskje virke som naturlige interesser for en prest?

Det rare er at jeg har vært interessert i alle disse emnene selv, kanskje unntatt kunstmaling. Men jeg liker å lese og fotografere.

Den nye digitale teknologien har åpnet helt utrolige muligheter for fotointeresserte.

For mange år siden, da jeg bodde på østlandet, jobbet jeg forresten sammen med en som het Kvebæk. Jeg husker han hadde frysere stappfulle av døde fugler som han skulle stoppe ut. I tillegg ble min mor ble konfirmert sammen med en som også het Kvebæk. Tror han var filarmoniker eller noe slikt?

David Kvebæk sa...

Kjære anonyme tilbakemelder.
Du etterlot deg en emailadresse så jeg har sendt deg
en hlsen på den.

Anonym sa...

Hei!
Jeg har ikke googlekonto, og som "anonym" fikk jeg bare lagt inn det som stod i tekstruten. Men en av mine e-postadresser er ichthyz(a)hotmail.com

mvh.