torsdag, april 14, 2011

TELEFONER

Brått sluttet vår fasttelefon å fungere. Det er ikke første gang. Vi ringte Feilmeldingen, men de fant ingen feil på linjene inn til huset.
Vårt alarmsystem bruker samme telefonlinje, og er den i stykker fungerer heller ikke alarmen. Vi ringte alarmselskapet som endte en hyggelig servicemann. Han fant intet galt med hustelefonene i huset, men fant ut at linjen inn hadde alt for lav volt, nemlig 9 v. i stedet for over 40 v.
Vi ringte på nytt Feilmeldingen. Nå for å si opp vår fasttelefon. Men nå fant de ut at det likevel var en feil på linjene inn til oss, og at de var villig til å sende en feilretter dagen etterpå. Men vi sa tydelig ifra at vi ønsket å si opp abonnementet. Men da var det ikke måte på hvor billig vi kunne få abonnementet.
Standhaftige som vi er holt vi fast på at vi ville si opp abonnementet på fasttelefonen, og endelig forsto damen vi snakket med at vi mente dette på alvor, og vips var mange tiårs kundeforhold opphørt. Men, sa hun, dere må betale Kr. 45,- for leie av linjene. Jeg spurte om det var sant at vi måtte betale for noe vi ikke brukte. Ja! var det lakoniske svaret.
Alarmselskapets servicemann monterte bare en dings på skapet, og vips hadde vi en fri og uavhengig forbindelse til sentralen.
Jeg skriver om dette i bloggen for å gjøre oppmerksom på at vi ikke lenger treffes på fasttelefonnummeret. Min mobiltelefon har nummer 41 43 83 23

Ingen kommentarer: